Fysiotherapie Hoogvliet met meer dan 20 jaar ervaring

Op zoek naar een fysio in Hoogvliet die u van uw pijnklachten af helpt? Dan staat Fysiotherapie Edwin Spanjersberg voor u klaar. Onze praktijk is in Spijkenisse op bedrijventerrein de halfweg, op 5 minuten rijden van Hoogvliet. Doordat onze praktijk gemakkelijk aan te rijden is vanuit Hoogvliet hebben wij veel klanten uit Hoogvliet. Dit zijn over het algemeen terugkerende klanten die graag bij ons komen als zij weer klachten ervaren.

Als fysiotherapeut zijn we gespecialiseerd in fysiotherapie, manuele therapie, dry needling, medical taping en revalidatie. Met meer dan 20 jaar ervaring hebben we al veel mensen van hun pijnklachten afgeholpen. Door onze ervaring en specialisaties beheersen we verschillende behandelingsmethoden en vinden we ook voor u een goede behandelmethode. Wij vertellen u graag hoe we u kunnen helpen.

Fysiotherapeut Hoogvliet
Fysiotherapeuten Hoogvliet

Fysiotherapie Hoogvliet: gespecialiseerd in diverse specialisaties

Wij zijn gespecialiseerd in manuele therapie, dry needling, fysiotherapie, oedeemtherapie en revalidatie. Wij helpen u graag om van uw pijnklachten af te komen.

Als fysio Hoogvliet doen we dus meer dan alleen fysiotherapie. Wij leggen onze vijf specialisaties graag kort aan u uit. Als u het advies krijgt om één van onze vijf behandelingen te volgen, dan weet u precies wat het inhoudt en wat het doet. Fijn toch?

Dry needling

Bij dry needling wordt er gebruik gemaakt van een acupunctuurnaald. De naald wordt in een spier geprikt. Deze plekken worden ook wel eens triggerpoints genoemd. Een triggerpoint is een gevoelige plek in uw spier, die naast drukpijn ook andere pijn rond een gevoelige spier kan veroorzaken. 

Het prikken van de naald in een spier doet geen pijn, al wordt dit vaak wel gedacht. De naald zorgt juist voor minder pijn omdat uw spieren ontspannen.

Dry needling is dus perfect voor het verminderen van spierpijn klachten omdat het een effectieve behandelmethode is om de eerder genoemde klachten te verminderen. 

Dry Needling is ideaal voor het verminderen van:

 • stijfheid in de rug of nek;
 • overbelastingsklachten;
 • sportblessures;
 • chronische pijnklachten;
 • hoofdpijnklachten.

Manuele therapie

Wanneer gewrichten zich niet goed kunnen bewegen of als u daar veel pijn hebt, kan manuele therapie u op een effectieve manier helpen. Naast het soepeler maken van gewrichten merkt  u na de eerste behandeling al direct verschil. 

Door de behandelingen en goed advies van onze manuele therapeuten kan u met minder pijn of volledig pijnvrij uw dagelijkse leven weer oppakken. Een mooie wandeling op het strand of een dagje weg met de familie is dan weer mogelijk. 

Wilt u graag weten bij welke klachten een manueel therapeut u kan helpen? Dan zetten we de klachten graag voor u onder elkaar. 

Klachten waar een manueel therapeut u mee kunt helpen:

 • Hoofdpijn of nekpijn in samenhang met het minder goed kunnen bewegen van de wervelkolom
 • Pijnklachten in uw onderrug, waarbij de pijn uitstraalt naar de benen.
 • Pijnklachten in uw bovenrug, waarbij de pijn uitstraalt naar ribben en borsten.
 • duizelig worden na het bewegen van uw nek.
 • Heupklachten.

Revalidatie

Na een ongeluk of na een operatie aan uw knie of heup is het vaak belangrijk dat u goed revalideert. Onze praktijk heeft hier veel ervaring mee. Met name voor mensen die revalidatie behandelingen nodig hebben na een knie-, heup- of kruisbandoperatie.

Het doel van revalidatie is dat we de conditie en belastbaarheid vergroten van de spier of het gewricht dat is geopereerd. Vaak doen we dit in samenspraak met een arts. Samen volgen we het protocol van de arts met als doel om weer terug te keren naar uw oude fysieke niveau, maar ook om weer normaal te kunnen fietsen of wandelen. 

Uiteraard is iedereen zijn doel anders, maar we helpen u graag met het realiseren van het doel dat u voor ogen heeft. 

Medical taping

Wist u dat de oorsprong van medical taping uit Japan en Korea komt? Medical taping werd ontwikkeld omdat mensen het belangrijk vinden om te blijven bewegen en spieractiviteit blijven behouden. Dit werd gedaan door verschillende soorten tapemethodes. 

Het wordt vandaag de dag veel gebruikt bij het behandelen van blessures, het minimaliseren van ontstekingen, het corrigeren van een lichaamshouding, maar ook voor het behandelen van overbelastings- en RSI klachten zoals een tennisarm of golfelleboog. 

Oedeemtherapie

Dit type therapie wordt vaak ingezet wanneer mensen last hebben van overtollig vocht in een specifiek lichaamsdeel. Oedeem klachten kunnen veroorzaakt worden na een enkelverstuiking, kruisband operatie, maar ook na een behandeling van kanker. 

Oedeemtherapie zorgt ervoor dat vocht makkelijker wordt afgevoerd na een operatie, wat het revalidatieproces en het herstel ten goede doet.

Als fysio in Hoogvliet kunnen we dus meer dan alleen fysiotherapie. Van het oplossen van gewrichtspijn tot spierpijn, maar ook voor het verminderen van een ophoping van vocht en voor het verbeteren van uw lichaamshouding. Wij zijn er voor uw gezondheid. 

Wilt u graag weten hoe we u ook kunnen helpen? 

Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0181 551 789, Whatsappen naar 31 (0)6 508 491 74 of door ons te mailen naar edwin@fysio-es.nl.

Fysiotherapie Edwin Spanjersberg: onze werkwijze

Als fysio Hoogvliet helpen we verschillende soorten mensen met verschillende soorten pijnklachten. Van een zere nek tot een revalidatie na een zware rugblessure.

U kiest niet elke dag een fysio uit. Daarom is het belangrijk dat u een weloverwogen beslissing neemt. Wij gaan dus eerst samen in gesprek en willen we u graag leren kennen. Dit doen wij door middel van een intakegesprek. Zijn we een goede match? Dan nodigen we u graag uit voor een vervolgafspraak. Ook gaan we dan dieper op uw pijnklachten in. Na de intake doen we een lichamelijk onderzoek naar uw pijnklachten.

Wij kijken dan goed hoe we u het beste kunnen behandelen. Als dit ook een goede match is kunnen we beginnen met de behandelingen. Hoeveel behandelingen dit worden, is afhankelijk van uw pijnklacht. Wist u dat u ook actiever aan uw herstel mee kan werken? Als uw Fysio in Hoogvliet geven we u trainingen/oefeningen mee. Die kunt u thuis zelf uitvoeren, dit draagt bij aan een sneller herstel. We willen natuurlijk dat is zo snel mogelijk van uw klachten bent afgeholpen.

Fysio Hoogvliet

#1 Kennismaken

Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij een fysio. Daarom maken we graag eerst kennis met u voordat we starten met een lichamelijk onderzoek. Tijdens ons eerste gesprek brengen we uw pijnklachten in kaart. Als u geen verwijzing heeft van een arts, zullen we eerst een korte screening uitvoeren om te kijken of fysiotherapie de juiste behandelmethode is. Is fysiotherapie de juiste behandelmethode? Dan helpen we u graag met uw pijnklachten, want wij zijn dé fysio van Hoogvliet en omgeving. Met 5 specialisaties en 20 jaar ervaring kunnen we u professioneel helpen met uw pijnklachten.

#2 Dieper inzoomen op uw klachten

Als we een goede match zijn kunnen we u helpen als u op zoekt bent naar een fysio in Hoogvliet. We zoomen in op uw gezondheidsprobleem. Zowel in mechanische als persoonlijke zin. Het is belangrijk om te weten waar en wanneer het pijn doet. Maar ook bij welke bewegingen het juist wel of niet pijn doet. Soms zijn er factoren die uw gezondheidsprobleem verergeren of laten ontstaan. U kunt denken aan stress, vermoeidheid, verkeerde omgang met gedachte over uw probleem of bijvoorbeeld verkeerd tillen of uitvoeren van sportactiviteiten. Maar uiteraard is uw algehele gezondheid ook erg belangrijk. Op basis van de mechanische en persoonlijke vlakken kunnen we conclusies trekken. Daarna kunnen we starten met het lichamelijke onderzoek.

#3 Onderzoeken hoe we u kunnen helpen

Tijdens het lichamelijke onderzoek stellen we vast wat het probleem is en hoe we u kunnen helpen door middel van fysiotherapie of één van onze andere methodes. Voelen, meten en testen is dan belangrijk. Zo kunnen we goed in beeld krijgen waar uw pijnklacht precies vandaan komt. En kunnen we u nog beter helpen.

#4 De behandeling

De behandeltherapie is er om u van uw pijnklachten af te helpen of dat u weer beter kunt lopen, zitten, werken en sporten. Ons doel is dat we u helpen om weer beter te kunnen functioneren. Het komt ook voor dat we trainings- of oefentherapie in zetten om uw herstel te bevorderen. Als uw fysio in de regio van Hoogvliet willen we u graag zo snel mogelijk van uw pijnklachten af helpen.

Wat zijn de tarieven van onze fysiotherapie?

Fysiotherapie bij Fysio-ES wordt vaak vergoed als u een aanvullende verzekering heeft. Ben u niet aanvullend verzekerd? Dan wordt het helaas niet vergoed door de verzekering. Wij hanteren de volgende tarieven:

 • een fysiotherapie behandeling kost €39;
 • een fysiotherapie behandeling aan huis kost €52.

 

 • een manuele therapie behandeling kost €50;
 • een manuele therapie behandeling aan huis kost €58.
 • Een oriënterend gesprek/ screening kost €14.

Een oriënterend gesprek wordt ook wel screening genoemd en is een kort gesprek om erachter te komen of fysiotherapie dé oplossing is voor uw fysieke probleem.

 • Onderzoek en intakegesprek na de screening €32.

Het intakegesprek is bedoeld om een diagnose te stellen. Dit doen we vaak via lichamelijk onderzoek om zo specifiek mogelijk te kunnen zijn en om u zo snel mogelijk pijnvrij te maken of om uw pijn te verminderen. Het pijnvrij of pijn verminderen doen we tijdens de fysiotherapie behandelingen.

 • toeslag voor een behandeling aan huis € 13;
 • eenmalige fysiotherapeutisch onderzoek € 50.

Fysio ES is de beste keuze als u op zoek bent naar een fysiotherapeut in Hoogvliet

Als fysiotherapeut hechten we veel waarde aan een snelle en persoonlijk gerichte behandeling. U heeft geen wachtlijst omdat we onze toekomstige cliënten zo snel mogelijk willen behandelen. Wij houden altijd rekening met nieuwe aanmeldingen in onze planning. Is het niet mogelijk om doordeweeks langs te komen dan kunt u bij ons in overleg ook s’ avonds en in het weekend terecht voor fysiotherapie bij u op locatie of bij onze fysiotherapie praktijk op 5 minuten rijden van Hoogvliet, in Spijkenisse. Door onze unieke werkwijze kunnen we u snel helpen met uw gezondheidsproblemen. Via een persoonlijke aanpak bevorderen we het herstel van uw pijnklachten/gezondheidsprobleem.

Fysio Hoogvliet
Fysio in Hoogvliet

De voordelen van fysiotherapie Hoogvliet bij Fysio ES

 • geen wachtlijst;
 • in overleg kunt u in het weekend of s’ avonds;
 • verschillende behandelingsmethode, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen;
 • persoonlijke aanpak;
 • meer dan 20 jaar ervaring.

Mogen wij u helpen met uw gezondheidsprobleem?

Mogen wij u helpen met uw gezondheidsprobleem? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

FAQ - Fysio ES

 • Heb ik een verwijsbrief van mijn huisarts nodig?

  U heeft geen verwijsbrief nodig van een huisarts als u bij onze praktijk behandeld wilt worden. Heeft u wel een verwijsbrief? Dan is het wel verstandig om die mee te nemen.

 • Heeft Fysio ES een contract met mijn zorgverzekeraar?

  Ja, wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract. Wel vragen wij u om goed te kijken naar hoeveel behandelingen u vergoed krijgt vanuit uw zorgverzekeringsmaatschappij. U kunt dit terug vinden in de polisvoorwaarden. Ook wij kunnen dit voor u achterhalen tijdens een intake.

 • Hoe lang duurt een behandeling bij fysio ES?

  Een behandeling duurt 25 minuten.

 • Hoeveel kost een fysio behandeling?

  Als u aanvullend bent verzekerd, heeft u vaak fysiotherapie behandelingen in uw pakket. De rekening wordt dan direct naar uw zorgverzekeraar gestuurd.

  Bent u niet aanvullend verzekerd of zijn het aantal behandelingen die u jaarlijks in uw pakket heeft op? Dan moet u de rekening zelf betalen. De rekening wordt dan via ons zelf naar u toegestuurd.

  Wilt u graag weten hoeveel onze behandelingen kosten? Bekijk dan gerust onze tarievenpagina.

 • Wat moet ik meenemen naar de eerste behandeling?

  Wij verzoeken u om 1 of 2 handdoeken mee te nemen voor op de behandelbank.
  Wij vragen u ook om een id-kaart, paspoort of rijbewijs mee te nemen. Heeft u een verwijsbrief? Neem deze dan ook mee. Onze eerste afspraak bestaat uit een intake en een onderzoek naar uw klacht(en). Zo mogelijk starten wij ook al een behandeling.

 • Is het mogelijk om thuis behandeld te worden?

  Als het niet mogelijk is om bij onze praktijk in Spijkenisse langs te komen, kunnen we u uiteraard ook thuis behandelen. Dit komt veelal voor nadat u door bijvoorbeeld een operatie nog niet in staat bent om zelf naar de praktijk te komen. Ook dan helpen onze ervaren fysiotherapeuten u graag thuis.

 • Zijn jullie ook in de avond en in het weekend beschikbaar?

  Onze openingstijden zijn:

  Maandag 8:00 – 18:00
  Dinsdag 8:00 – 17:30
  Woensdag 8:00 – 20:00
  Donderdag 8:00 – 17:30
  Vrijdag 8:00 – 16:00
  Zaterdag op afspraak
  Zondag gesloten.

  Zoals u kunt zien is het mogelijk om s’ avonds en in het weekend behandeld te worden. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft na het lezen van onze FAQ.